Saturday, February 13, 2010

knape ramai yang was2 lagi!!!!!

hidup kita ni ibarat roda..kadang2 kat atas kadang2 kat bawah..same gak ngan wat dosa..ade satu ketika kita penah melakukan dosa besar..adesatu ketika kita rase cam nak bertaubat..tapi orang zaman skang ni diorang banyak was2 nak bertaubat..die merasakan bahawasanya allah x bleh nak ampunkan dosa2 dia...sbb maybe terlalu besar....allhuakbar..ketahuilah sahabat2 sekalian..saya pun pernah merasai ape yang kalian rasakan...tapi dengan keyakinan yang mengatakan allah itu maha menerima taubat maka saye teruskan untuk bertaubat..ketahuilah sahabat2 sekalian bahawasanya allah s.w.t telah berfirman yang bermaksud"khabarkanlah kepada hamba2ku bahawasanya akulah yang maha pengampun lagi maha penyayang"(al hijr:49)..subhanallah pemurahnye allah..even hambaNya yang buat silap besar dia boleh maafkan lagi..so,sahabat2 sekalian berbaik sangkalah kita dengan allah s.w.t dan bayak kan berdoa supaya allah membuka pintu taubatnya untuk hamba yang hina seperti kita ini...dan ingatlah wahai sahabat sekalian rasulullah s.a.wpernah bersabda"3 peristiwa apabila ia berlaku maka iman tidak lagi berfaedah bagi orang yang menyatakan bahawa dia tidak beriman sebelum itu,peristiwa itu ialah matahari terit dari barat,muncul dajjal dan keluar binatang yang merayap di bumi"(riwayat muslim)..sahabat 2 sekalian so same2 lah kita meningkatkan keimanan dan ketakwaan kita kepada allah s.w.t.....dan same2 kita mencari bekalan untuk kita menuju ke akhirat.....

No comments: